Nooit meer lekkend ijs!

Bejaardenijs

Ook zo’n hekel aan lekkend ijs? Dan is er nu goed nieuws!

Fabrikant Unilever komt in 2010 in Nederland, Italië en Luxemburg op de markt met ijsjes waarin het nieuwe ingrediënt ISP is gebruikt. Die afkorting staat voor ‘ice structuring protein’: een eiwit dat de vorm en grootte van ijskristallen beïnvloedt. Het eiwit bindt zich aan de kristallen, die dan relatief klein blijven. Dat is van belang omdat vorm en grootte van de kristallen bepalend zijn voor de structuur en de smaak van het ijs. Ook vervangt ISP de stabiliserende functie van vet en suiker, terwijl de smaak – belooft Unilever – op peil blijft. Het aantal calorieën per ijsje kan zo worden beperkt. Daarbij maakt ISP het mogelijk meer fruit in het ijs te stoppen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: